رمز عبور حرفه ای

آیا رمز عبور شما از حفاظت لازم برخوردار است؟ وارد کردن همیشگى اسم کاربر و رمز عبور، روندى ناخوشایند و کسل کننده است. چه بخواهید ایمیل خود را چک کنید، چه بخواهید از وضعیت حساب بانکى خود مطلع شوید.
اغلب کاربران کامپیوتر، به طور معمول از رمزهاى عبور ساده و آسان استفاده مى کنند. اما دقت داشته باشید که این سهل انگارى در انتخاب رمز عبور، عواقب خطرناکى به دنبال خواهد داشت.رمزهاى عبور آسان و معمولى در ظرف چند ثانیه لو خواهند رفت و اطلاعات شخصى مانند شماره حساب بانکى و شماره کارت اعتبارى شما به راحتى در معرض دید هکرها قرار خواهند گرفت. در اینجا ۸ نکته براى حفاظت از اطلاعات توصیه مى شود:
.۱به هیچ وجه از اسامى استفاده نکنید. بسیارى از برنامه هاى هکر، رمزهاى عبور را با کمک فرهنگ لغت هک مى کنند. فقط چند ساعت طول خواهد کشید که با کمک لغات یک فرهنگ لغت، دستیابى به رمز عبور امکان پذیر شود.
.۲براى رمز عبور خود حداقل از ۸ حرف استفاده کنید: براى رمز عبورى که از ۴ حرف تشکیل شده است، حدود ۴۵۰۰۰ حالت وجود دارد. اما براى رمز عبورى که از ۸ حرف و علامتهاى ویژه تشکیل شده است، یک میلیارد حالت مختلف وجود دارد!
.۳براى رمز عبور، از حروفى که در کنار هم قرار گرفته اند استفاده نکنید! رمزهاى عبورى مانند qwert یا asdf، کار هکرها را براى دستیابى به رمز عبور بسیار آسان مى کند، این مطلب در ترکیب اعداد نیز به همین صورت است؛ مثل .۱۲۳۴۵۶۷۸ در کنار هم قرار گرفتن حروف و یا اعداد، دستیابى به هکرها به رمز عبور شما را بسیار راحت مى کند.
.۴براى رمز عبور خود، ترکیبى از حروف بزرگ و کوچک یا اعداد و علامت هاى ویژه را انتخاب کنید. استفاده از علامتهاى ویژه به تنهایى کافى نیست. ۵ درصد همه کاربرها بر این امر اتفاق نظر دارند که رمز عبورى مثل Martin! را به کار برند!
.۵رمز عبور خود را تا حد امکان جایى ننویسید حتى اگر کاغذى که رمز عبور خود را بر روى آن نوشته اید، در جاى امنى مانند کیف تان باشد، از این کار اجتناب کنید. عنوان کاغذى که رمز عبور خود را بر روى آن نوشته اید، به هیچ عنوان زیر صفحه کلید یا به مانیتور خود نچسبانید!
.۶رمز عبور خود را همواره تغییر دهید. هر قدر، مدت زمان استفاده از رمز عبورتان بیشتر باشد، خطر هک شدن شما بیشتر خواهد بود. توصیه مى شود هر ۹۰ روز یکبار رمز عبور خود را تغییر دهید.
.۷رمز عبور خود را در کامپیوتر ذخیره نکنید! کامپیوتر قادر است رمز عبور شما را ذخیره کند تا شما مجبور نباشید هر بار آن را وارد کنید.
با این حال، کسى که براى هر بار ورود، احتیاج به وارد کردن رمز عبور نداشته باشد، خیلى سریع آن را فراموش مى کند: دقت داشته باشید
که براى تغییر رمز عبور، باید حتماظ رمز عبور قبلى را وارد کنید!
.۸رمز عبور خود را به شخص دیگرى ندهید! اگر از شما تلفنى یا با ایمیل، رمز عبورتان را خواستند، آن را بازگو نکنید! هکرها معمولا خود را به عنوان همکاران شرکتهاى بزرگ معرفى مى کنند.این اشخاص که خود را سرویس کار کامپیوتر معرفى مى کنند، معمولا توسط تماس تلفنى یا ایمیل رمز عبور شما را براى حل مشکل کامپیوترتان طلب مى کنند. ولى هیچ شرکت معتبر و صاحب نامى از شما رمز عبورتان را نمى خواهد. روشهاى حرفه اى براى ایجاد کلمه عبور
.۱براى ایجاد کلمه عبور، از حروف بزرگ و کوچک و به صورت یک در میان استفاده کنید.مثال: cOmPuTeR
.۲حروف اول کلمات یک جمله را به عنوان رمز عبور خود انتخاب کنید.
.۳عدد یا تاریخى را براى خود در نظر بگیرید و آن را با دکمه Shift تایپ کنید.
.۴لغتى را در نظر بگیرید و سپس حروف سمت راست آن را که بر روى صفحه کلید قرار دارد، بنویسید: مثال: Hardware تبدیل مى شودبه: Jstfestr
.۵لغت یا ترکیبى را براى خود در نظر بگیرید مانند ۲۴October و بعد آن را بهم بریزید به این صورت که حروف اول آن را با حرف آخر، حرف دوم را با حرف ماقبل آخر و به همین ترتیب بقیه را بنویسید: ۲۴r4eObcot
.۶لغات یک جمله را به اختصار بنویسید این اختصارات را خود شما تعیین مى کنید و از قاعده خاصى پیروى نمى کنند.
.۷در رمز عبور از علایم ویژه استفاده کنید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد